top of page

PROJEKTIT

Vanhaan pihapiiriin haluttiin tehdä huonokuntoisen päärakennuksen tilalle uusi asuinrakennus ja sen lähelle erillinen saunarakennus takkahuoneineen. Saunarakennuksessa on myös katettu ulko-uima-allas, jonka saa tarvittaessa suljettua liukuovilla. Tontti sijaitsee rauhallisella alueella kaupungin kupeessa.

Image1_000.jpg

Eräs asiakaspariskunta halusi rakentaa uuden omakotitalon Naantalin Pirttiluotoon meren äärelle. Tontti oli kapea rinnetontti. Kaavamääräyksissä otettiin huomioon mm. merenpinnan nousuvara, joten asunnon lattian korkeus oli määritelty reilusti merenpintaa ylemmäs. Tontti ja alue oli metsäinen, joten auringonvalo ja maisemanäkymät piti saada maksimoitua meren suunnalta. Yhdessä keskustellen käytiin läpi useampi kierros luonnoksia, joista lopullinen vaihtoehto kehittyi pikkuhiljaa. Keskustelut asiakasparin kanssa olivat inspiroivia ja hedelmällisiä.

IMG_0326.jpg

Tyttäreni on yhden kesän aikana rakentanut omaan pihaani savikasvihuoneen. Projekti liittyy hänen savirakentamiskoulutuksensa näyttötyöhön. Vanhan puretun navetan keskivaiheilla seisoo lähes valmis rakennus, jonka kaksi seinää on tehty savi-olki-massasta ja kaksi auringonpuoleista seinää vanhoista kierrätysikkunoista. Ikkunoita on joka suuntaan: etelän ja idän puoleiset seinät ovat pian täynnä vanhoja perinneikkunoita, joita hän on kunnostanut talven ja kevään mittaan - ja pohjoiseen ja länteen avautuvat pienet tuuletusikkunat.

IMG_8954.jpg

Nelihenkisellä perheellä oli tarvetta saada lisää tilaa aikuistuville teineille. Kellarin vanhaan varastotilaan suunniteltiin makuuhuone ja sen edustalle suojainen ulkoterassi, josta on kulku pihalle ja maantasolle.

IMG_7688.jpg

Yleisin tapa rakentaa uusi omakotitalo on tilata se valmiina pakettitalona. Aina talopakettikuvastosta ei kuitenkaan löydy sopivaa taloa. Yksi vaihtoehto on tilata arkkitehdiltä luonnokset ja kysyä talovalmistajilta tai pieniltä rakennusliikkeiltä tarjouksia niiden perusteella. Tässä kaksi esimerkkiä, joissa niin on toimittu.

Image5.jpg

Perhe, jossa on kaksi aikuista ja yksi kouluikäinen lapsi, halusi arkkitehdin suunnitelmat vapaa-ajan asunnosta, josta tulisi myöhemmin varsinainen asunto eläkepäiville. Tontti sijaitsee merenrannalla luonnonkauniilla mäntymetsäisellä alueella. Tontin edessä on jyrkkä meren suuntaan laskeutuva rinne ja tontti itsessään on kalteva muutamaan eri suuntaan.

Image7_001.jpg

Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman turvallinen ja terveellinen koti lapsiperheelle sisäilman puolesta. Edellisessä talossaan perhe oli altistunut homeille ja kemikaaleille. Vanha omakotitalo piti purkaa kokonaan, koska sen korjaaminen ei olisi ollut mahdollista. Siitä syystä uudelle talolle oli olemassa varsin tiukka budjetti ja samalla erityisen kovat laatuvaatimukset.

IMG_2581.jpg

Eräs nelihenkinen perhe Yli-Maariassa, Turun pohjoisella reunalla, halusi muuttaa rintamiestalon 60-luvulla tehdyn laajennusosan nykyaikaisemmaksi ja taloon sopivammaksi.

IMG_2483_muokattu.png

Maskun kunnassa sijaitsevassa vanhassa talossa oli matala ja pieni kylmä vintti, johon haluttiin lisää asuintiloja. Kuistin yhteydessä sijainneet kosteusvaurioituneet kylpyhuone ja eteinen haluttiin purkaa. Myös tupakeittiötä haluttiin uudistaa.

20160607-142757.jpg

Asun vanhassa hirsitalossa, joka on rakennettu vuonna 1932. Se on säilynyt suorana ja ryhdikkäänä vuosikymmenien läpi ja alkuperäiset rakennusosat, kuten hirret, puolet julkisivulaudoituksesta ja ikkunat ovat edelleen toimivat ja ehjät. Sisätiloista löytyvät modernit mukavuudet kuten keittiö, kodinhoitohuone, valoisa kylpyhuone ja sauna. Samaan aikaan tunnelmaa luovat neljä vanhaa kaakeliuunia, puuhella ja leivinuuni, jotka ovat maalämmön tukena kovilla pakkasilla. Vanhassa hirsitalossa voi elää modernia elämää langattomine nettiyhteyksineen ja nykyaikaisine mukavuuksineen. Silti inhimillisen tunnelman luovat kauniit ikkunapuitteet, koristeelliset käsintehdyt listat, kuluneet puulattiat ja käsinveistetyt hirret.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1e43e.jpg

Viehättävässä ympäristössä Turun Port Arthurin kaupunginosassa, sijaitsee vanha hirsitalo, joka on juuri remontoitu perusteellisesti. Talo on rakennettu 1900-luvun alussa. Kun työ alkoi, talossa asui vuokralaisia, joilla oli osittain yhteiset wc- ja kylpyhuonetilat asuntojen välisissä käytävätiloissa. Huoneistot olivat melko rapistuneessa kunnossa ja hankkeen tarkoituksena oli uudistaa ne uuteen uskoon.

DSC_5518.jpg

Turkulainen pariskunta oli ostanut tontin Hirvensalon kaupunginosasta ja halusi siihen omien tarpeidensa mukaisen ratkaisun. Alueen kaavamääräykset olivat suhteellisen tarkat ja alueella oli jo rakennettu niiden mukaisia taloja. Asiakkaat halusivat kuitenkin hieman erilaisen kodin, joka sopisi paremmin heidän omaan tyyliinsä.

pohjapiirustus-1krs.jpg

Omat vanhempani ostivat noin parikymmentä vuotta sitten merenrantatontin kesämökkiä varten. Mökiksi he hankkivat vanhan 1800-luvulla rakennetun hirsitalon, joka siirrettiin Koski TL:stä Taivassaloon. Purkutyö sujui omin voimin traktorin nostovarren avulla.

IMG_9678-HDR.jpg

Kolmihenkinen Port Arthurin kaupunginosassa Turussa asuva perhe toivoi viehättävän asuntonsa kylmälle ullakolle lisää asuintilaa.

kansi.jpg
Projektit: Projects
bottom of page