IMG_0326.jpg
 

UUSI OMAKOTITALO RINNETONTILLE

Eräs asiakaspariskunta halusi rakentaa uuden omakotitalon Naantalin Pirttiluotoon meren äärelle. Tontti oli kapea rinnetontti. Kaavamääräyksissä otettiin huomioon mm. merenpinnan nousuvara, joten asunnon lattian korkeus oli määritelty reilusti merenpintaa ylemmäs. Tontti ja alue oli metsäinen, joten auringonvalo ja maisemanäkymät piti saada maksimoitua meren suunnalta. Yhdessä keskustellen käytiin läpi useampi kierros luonnoksia, joista lopullinen vaihtoehto kehittyi pikkuhiljaa. Keskustelut asiakasparin kanssa olivat inspiroivia ja hedelmällisiä.

 
IMG_0313.jpg
 
Arkkitehtitoimisto Creative -6.jpg
 

Sisätiloissa limittäin risteävät harjakatot kolmessa eri tasossa tuovat sisätiloihin ilmettä ja vaihtelua. Olohuoneessa takka on sijoitettu ulkoseinälle, jolloin samalla voi nauttia takkatulen loimusta ja merimaisemasta yhtä aikaa.

 
IMG_0428.jpg
 

Eteistilat ovat noin puolivälissä taloa, ja aulasta on helppo kulkea joko avariin yhteisiin tiloihin keittiöön ja olohuoneeseen tai toisaalta portaita ylös makuuhuoneisiin ja pesutiloihin sekä saunaan.

 
IMG_0383.jpg
 

Kylpytilat ovat valoisat ja avarat - ja ne ovat suorassa yhteydessä yhdistettyyn kodinhoito-, vaate- ja pukeutumishuoneeseen. Pyykkihuolto toimii helposti eikä vaatteita tarvitse siirrellä huoneesta toiseen. Myös sauna on samassa yhteydessä. Jokaisesta huoneesta näkee pilkahduksen meren aalloista.

 
IMG_0404.jpg
 

Rakennus rakennettiin tontin maastonmuotoja myötäillen kolmeen tasoon. Korkeimman osan päädyssä on kaksi pienempää makuu- tai työhuonetta parvekkeen kera sekä niiden alla sijaitseva autotalli, johon on helppo ajaa auto kadun suunnalta tontille saavuttaessa.

Sisustusuunnittelusta tässä projektissa vastasi sisustussuunnittelija Paula Kallio.

 
talo-2.png