top of page
Untitled_Artwork 2 kopio 5.jpg
Savesta tulevaisuuden normirakenne: Image

SAVESTA TULEVAISUUDEN NORMIRAKENNE

Savesta tulevaisuuden normirakenne: Text

Saven merkitys kasvihuoneen rakenteena on tasata sisäilman kosteutta, varastoida auringon lämpöä ja edesauttaa hyvien mikrobien kasvua hyvän sisäilman laadun ylläpitoa ajatellen. Tarkoituksena oli oman kodin projektissa testata myös pystyykö kuka tahansa rakentamaan yksinkertaisista lähimateriaaleista rakennuksen kohtuullisen helposti ja edullisesti.


Savi oli ilmaista, samoin kuin kierrätyspuutavara ja vanhat ikkunat ja tiilet. Aikaa toki kului eri rakennusvaiheiden pohtimiseen kun tämän tyyppistä projektia tehtiin tässä perheessä ensimmäistä kertaa. Myös esimerkiksi ikkunoiden kunnostukseen on tyttärellä kulunut tunteja aikamoinen määrä kevättalvella ullakon ikkunatyöpajassa.


Kaikki työvaiheet vievät aikansa yksin tai kaksin tehden, mutta lopputuloksena on edullinen, yksinkertainen ja ekologinen rakennus. Samalla mallilla voisi hyvin tehdä seuraavaksi pihaan pienen kanalan tai huvimajan.


Mikäli seinärakenteeseen lisäisi saviolkimassan kylkeen selluvillaa tai vaikka sahanpurua, olisi mahdollista tehdä jo talviasuttavia asuntoja. Pelkästä saviolkimassasta puurungon täytteenä saisi tehtyä mainiosti kesämökkejä ja talousrakennuksia.


Saa nähdä syntyykö savirakentamisesta uusi trendi ja ehkä hetken päästä se on jo normirakentamista Suomessakin.

Savesta tulevaisuuden normirakenne: Text
bottom of page