top of page
Untitled_Artwork 1 kopio.jpg
Skandinaavinen Feng Shui kodissasi: Image

SKANDINAAVINEN FENG SHUI KODISSASI

Skandinaavinen Feng Shui kodissasi: Text

Feng Shui -filosofia kiinnostaa minua siinä mielessä, että siinä pohditaan ympäristön ja tilojen merkitystä ihmisen hyvinvoinnille. Ihmisen ja häntä ympäröivän fyysisen maailman suhde tulee olla harmoninen ja sopusoinnussa keskenään.

Oppi perustuu maankäytön ja ympäristösuhteen estetiikkaan. Asukkaan hyvinvointia tukee tunne siitä, että omassa elinympäristössä on mukavaa, turvallista ja viihtyisää elää. Omasta kodista voi siis tehdä sekä kehoa että sielua ravitsevan paikan, joka heijastelee ihmisen omaa persoonaa.

Sanat feng ja shui tarkoittavat tuulta ja vettä. Voit siis kuvitella kotisi läpi kulkiessasi, miten nämä elementit virtaavat eri huoneiden läpi. Tukeeko oman kotisi energia esim. kasvien kasvua ja virkistävän energian virtausta? Usein ihminen aistii luontaisesti mikä on jonkin paikan henki, miltä se tuntuu – ja tunteeko hän olonsa levolliseksi ja miellyttäväksi siinä.


Kauniilla rakennuksella ja maisemalla on rauhoittava vaikutus. Myös ympäristö naapuritaloineen muodostaa parhaimmillaan harmonisen kokonaisuuden. Ihmisen rakentamien ympäristöjen tulisi olla harmoniassa luonnon kanssa. Myös kaupunkiympäristössä luontoelementit, kuten puut, pensaat ja vesiaiheet, ovat yksi tärkeimmistä hyvinvoinnin tukijoista.


Arkkitehtonisesta näkökannasta mietittynä hyvää Feng shuita tuovat kauniit maisemat, esteettiset sisätilat, riittävä huonekorkeus ja runsas luonnonvalo yhtä lailla kuin hyvä yhteys ulkotiloihin ja viihtyisälle terassille, parvekkeelle tai pihalle. Lisäksi merkitystä on pehmeällä akustiikalla, hyvällä sisäilmalla ja rauhallisella äänimaailmalla.


Tärkeintä on huomata mitkä elementit tukevat ydinminääsi ja auttavat sinua tuntemaan itsesi hyvinvoivaksi ja elinvoimaiseksi omassa kodissasi. Silloin kun kotisi Feng Shui on kunnossa, eri tilojen energia on kutsuvaa ja vahvistaa rentoa kommunikointia - ja kaikki, jotka saapuvat sen vaikutuspiiriin tuntevat olonsa hyväksi ja tyytyväiseksi.

Skandinaavinen Feng Shui kodissasi: Text
bottom of page