top of page
Untitled_Artwork 2 kopio 4.jpg
Koti on ihmisen oman energian ilmaisu: Image

KOTI ON IHMISEN OMAN ENERGIAN ILMAISU

Koti on ihmisen oman energian ilmaisu: Text

Autan ihmisiä arkkitehdin työssäni suunnittelemalla koteja. Ihan kuin leipuri laittaa sielunsa leipomuksiin, laitan sieluni näihin suunnitelmiin. Koetan saada ihmiset loistamaan omassa kodissaan.


Hyvä arkkitehtuuri vaatii myös hyvän asiakkaan, joka työskentee yhdessä arkkitehdin kanssa ja kuuntelee. Samoin kuin arkkitehti kuuntelee asiakasta. Rakennettu ympäristö tehdään ihmistä varten - siellä syödään, nukutaan, leikitään ja ehkä tehdään työtäkin. Tietynlaiset tilat edesauttavat leppoisaa jutustelua, kommunikointia ja yhteistä toimintaa. Toiset taas rauhoittavat, helpottavat lepoa, virkistymistä ja rentoutumista.


Arkkitehdin työssä luodaan tunteita ja tunnelmia tilojen ja materiaalien kautta. Pitää intuitiivisesti yrittää ymmärtää mikä saa ihmisen viihtymään tietyssä tilassa. Samalla tulee ottaa huomioon myös rakenteet, rakennusluvat ja lakipykälät. Rakennuksen pitää olla kestävä ja vakaa, materiaalien hengittäviä sekä säätä ja kulutusta kestäviä. Tyylillisesti rakennus kestää aikaa parhaimmillaan eleettömästi ja elegantisti vuosikymmenten tai jopa vuosisatojen läpi.


Talo syntyy intuitiivisesti tyhjästä. Se kehittyy pikkuhiljaa juuri oikean näköiseksi ja oloiseksi. Jos asiakas haluaa, että lopputulos on jotain ainutlaatuista, kannattaa ottaa riski ja uskaltaa havitella jotain sellaista, josta ei tiedä vielä lopputulosta silloin, kun rakennuksen suunnittelu alkaa!

Koti on ihmisen oman energian ilmaisu: Text
bottom of page