SATA VUOTTA VANHAN TALON REMONTTI

Maskun kunnassa sijaitsevassa vanhassa talossa oli matala ja pieni kylmä vintti, johon haluttiin lisää asuintiloja. Kuistin yhteydessä sijainneet kosteusvaurioituneet kylpyhuone ja eteinen haluttiin purkaa. Myös tupakeittiötä haluttiin uudistaa.


Lopulta useiden luonnosten jälkeen päädyttiin uusimaan koko kattomuoto harjakatosta satulakatoksi, jolloin vinttitilan korkeus muuttui oleellisesti ja sinne saatiin suunniteltua neljä makuuhuonetta, aula ja kylpyhuone. Kuisti siirrettiin keskelle pohjoisjulkisivua ja siitä tehtiin kaksikerroksinen. Uudet portaat sijoitettiin kuistin sivuun.


Talon omistaja päätyi lopulta purkamaan talon kaikki pintarakenteet ja jäljelle jäi lähinnä luonnonkivisokkeli ja hirsirunko. Näihin ryhdyttiin rakentamaan lähestulkoon uutta taloa. Ihan uuden talon rakentamiseen erona oli vanhan tontin valmis kaunis puusto ja pihapiiri sekä hyväkuntoinen, terve puurunko.


Talon reunustoilta kaivettiin sokkeli esiin, tuettiin sitä, suoristettiin tarpeellisilta osin ja huolehdittiin alapohjan paremmasta tuennasta ja tuuletuksesta. Suuri työ tehtiin myös kuistin uuden perustuksen ja graniittisokkelin rakentamisessa. Katto purettiin kokonaan ja tilalle tuotiin valmiit kattotuolikehikot. Vanhan mallin mukaan suunniteltuja ikkunoita tilattiin puusepältä. Uusi konesaumattu peltikatto suojaa nyt rakennusta.


Sisätiloissa lattiat rakennettiin uusista leveistä ja paksuista lankuista. Seinät eristettiin huokolevyillä ja tapetoitiin ensin makulatuuritapetilla ja sitten maalattiin. Sähköt ja vesijohdot uusittiin.

Vintin uudet tilavat makuuhuoneet ja pesutilat antavat nyt alakerran huoneisiin oleskelun väljyyttä ja runsaasti lisää tilaa.

 

 

CREATIVE TURKU

+358 50 5167 925

Halisojantie 3, 21270 Nousiainen, Finland

©2020 by Creative Turku.