Image7_001.jpg
 

VAPAA-AJAN ASUNNON LUONNOKSET

Perhe, jossa on kaksi aikuista ja yksi kouluikäinen lapsi, halusi arkkitehdin suunnitelmat vapaa-ajan asunnosta, josta tulisi myöhemmin varsinainen asunto eläkepäiville. Tontti sijaitsee merenrannalla luonnonkauniilla mäntymetsäisellä alueella. Tontin edessä on jyrkkä meren suuntaan laskeutuva rinne ja tontti itsessään on kalteva muutamaan eri suuntaan.

 
Image11.jpg
 

Asuintiloista haluttiin mahdollisimman hyvät näköalat etelään merelle päin, joten rakennuksen sijoitus suunniteltiin tontin merenpuoleisen reunan lähelle. Asuinkerros nostettiin ylempään kerrostasoon, jotta edessä vinosti sijaitseva naapuritalo ei olisi merinäkymän edessä. Alempaan kerrokseen suunniteltiin autotalli ja varastotilaa. Portaita kertyi siis melko paljon, mutta ne ovat nykymitoituksen mukaan hyvin loivat.


Isot ikkunat avautuvat lounaaseen ja etelään ja makuutilat taas ovat pohjoisreunalla. Rakennuksen eteläreunalta on useampi uloskäynti terassille. Pariskunta oli viehättynyt liukuoviin, joita suunniteltiin sekä ulko- että sisätiloihin.

 
Työkuva-01 Työkuva.png
 

Pääsisäänkäynti on talvipuutarhan kautta, eli puolilämpimän lasitetun tilan läpi. Tila toimii myös hyvin ekologisena puskurivyöhykkeenä kuten lasitettu kuisti. Kasvihuoneharrastus on myös tärkeä talon emännälle. Ruokailutila on muutaman askelman alempana kuin keittiö ja olohuone ja muodostaa viihtyisän valolyhdyn, joka avautuu kolmeen eri suuntaan.


Suunnitelmaa edistettiin yhteistuumin vuoropuhelun kautta. Perhe esitti jo valmiiksi monia elementtejä, joita halusi taloon ja toi mukanaan alustavat luonnokset, kuten monet asiakkaista. Niistä jalostettiin eteenpäin suunnitelmia, joiden tavoitteena on kaunis, toimiva ja aikaa kestävä koti.