DSC_5518.jpg
 

HISTORIALLISEN PUUTALON UUDISTUS TURUN KESKUSTASSA

Viehättävässä ympäristössä Turun Port Arthurin kaupunginosassa, sijaitsee vanha hirsitalo, joka on juuri remontoitu perusteellisesti. Talo on rakennettu 1900-luvun alussa. Kun työ alkoi, talossa asui vuokralaisia, joilla oli osittain yhteiset wc- ja kylpyhuonetilat asuntojen välisissä käytävätiloissa. Huoneistot olivat melko rapistuneessa kunnossa ja hankkeen tarkoituksena oli uudistaa ne uuteen uskoon.

 
DSC_0444.jpg
 

Pitkän puutalon kuudesta asunnosta tehtiin itsenäiset huoneistot, joiden ensimmäiseen kerrokseen tuli tupakeittiö-olohuone-tila ja kylmään vinttiin tehtiin lämpimät makuuhuone- ja kylpyhuonetilat.

 
DSC_0406.jpg
 

Vanhat jyrkät vintin portaat purettiin ja korvattiin uusilla nykynormien mukaisilla, turvallisilla, huoneistojen sisäisillä portailla. Kellari jaettiin myös siten, että jokainen huoneisto sai oman varastotilansa. Julkisivu oli melko rappeutuneessa kunnossa, joten ikkunat ja ovet uusittiin vanhan mallin mukaan, samoin kuin julkisivulaudoitus. Talo maalattiin myös saman värisellä vaalean keltaisella pellavaöljymaalilla kuin ennenkin.

 
IMG_8414.jpg
 

Katolle lisättiin kattoikkunat joka huoneistoon tuomaan luonnonvaloa makuuhuoneisiin. Ne toimivat samalla myös paloturvallisina poistumistiereitteinä. Kellarikerrokseen jokainen asunto sai uuden varastotilan.

 
IMG_8297.jpg
 

Pihan perällä sijaitsevaan vanhaan punatiiliseen talousrakennukseen tehtiin taloyhtiön yhteissauna. Hankkeen aikana kysyttiin neuvoja ja ohjeita myös Turun Museokeskukselta sekä neuvoteltiin asemakaavan asettamista vaatimuksista Rakennusvalvonnan lupa-arkkitehdin kanssa.
Tässä projektissa sisustussuunnittelusta vastasi Johanna Hansén.

 
DSC_0435.jpg