Ulkomailla asuva perhe halusi hankkia loma- ja vapaa-ajankodin Suomesta. Sellainen löytyi Turun lähistöltä, kun vanhempi pariskunta oli myymässä hyväkuntoista tiilirakenteista omakotitaloaan viihtyisältä asuinalueelta. Kolmelapsinen perhe sai kaupan päälle kauniin puutarhan ja rauhalliset maisemat metsään tienpäätteenä olevalta tontilta.

A-k

Rakennuksen sisustus oli hyväkuntoinen, mutta useamman vuosikymmenen takainen, ja kaipasi uudistusta sekä kaikkiin pintoihin että tilajakoihin. Keittiö- ja ruokailutilan sijainneista ja avoimuudesta tehtiin muutamia eri vaihtoehtoja, joista perhe valitsi puoliavoimen keittiön keittiösaarekkeella.

keitti-2

Samalla katosi talon läpi kulkeva pimeähkö käytävä ja tilalle saatiin valoisa näkymä olohuoneesta keittiön sivuitse ruokailutilaan ja eteisaulaan asti. Avoimen tilan konsepti miellytti lapsiperhettä, jolloin ruokaa laittaessa voi samalla seurustella koko perheen tai vieraiden kanssa ja vahtia hieman lasten touhuja vaikkapa olohuoneen puolella. Toisaalta lapset saivat omat makuuhuoneensa ja aikuiset omansa ison vaatehuoneen kera rauhallisempaa oleskelua varten.

A-mh

Oleskelutilojen lattiaan asennettiin parketti, makuuhuoneisiin linoleum ja pesutiloihin, pukuhuoneeseen ja eteisaulaan laattalattia. Sauna uusittiin kokonaan uusin panelein ja kiukain samoin kuin suihkutila uusine kodinhoitokalusteineen. Wc sai uudet kaakelit seiniin ja lattiaan, samoin kuin uudet allas- ja wc-istuinkalusteet. Osa seinistä tapetoitiin ja osa maalattiin.

wc

A-s

Myös ilmastointi ja valaistus uusittiin. Perhe valitsi arkkitehdin ehdottamista seinä- ja lattiamateriaaleista ja värisävyistä mieluisimmat. Suunnitelmat tarkentuivat joka tapaamisella tai sähköpostitse käydyillä neuvotteluilla. Yhteinen sävel löytyi helposti ja arkkitehti seurasi työmaan edistymistä sillä aikaa kun tilaaja muutti maasta toiseen ulkomailla. Onneksi asiakkaan tuttu, rakennusalan hyvin tunteva, sukulainen oli myös rakennusmiesten ja tilaajan välisenä yhteyshenkilönä koko projektin ajan.

A-oh

Tavoitteena oli vahvasti skandinaavinen vaalea ja valoisa asunto, jossa olisi mukava viettää kesä-, joulu- ja pääsiäislomia. Hyvälaatuisten materiaalien myötä haettiin kauniiden pintojen kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä lapsi- ja koiraperheen ahkerassa käytössä.

Creative Turku Facebook