Turun ydinkeskustassa sijaitsevaan 50-luvun kerrostalokolmioon haluttiin tehdä melko täydellinen pintaremontti sekä uudistaa keittiökalusteet. Asunnon kunto oli sen verran nuhjaantunut ja ankea, että uudistaminen katsottiin tarpeelliseksi.

pohja

Taloyhtiössä oli muutama vuosi sitten tehty putkiremontti, jonka yhteydessä kylpyhuone oli kaakeloitu ja kunnostettu, joten siihen ei juurikaan puututtu. Ainoastaan uusi massiivitamminen allaskaluste ja peilikaappi löysivät paikkansa perusaltaan tilalle.

wc

Keittiöstä purettiin korkeat kaapit ja epäkäytännölliset pimeät ja lyhyet työtasot. Tilalle asennettiin Ikean kalusterungot ja niihin puusepän valmistamat tammiset ovet ja laatikostojen etusarjat. Myös pitkät työtasot tehtiin massiivitammesta, joka öljyvahattiin. Kylmäkalusteet asennettiin työtasojen alle vetolaatikoineen.

kuppi

Sähköpistorasiat asennettiin yläkaappien alapintaan, lähelle seinää, jossa ne eivät pomppaa silmään heti ensinäkemällä. Työvalot, halogeenit, taas löysivät sijaintinsa läheltä etureunan valolistaa, jolloin ne valaisevat juuri siihen kohtaan, jossa valoa tarvitaankin. Välitila laatoitettiin valkoisella pennimosaiikilla.

k-3

Keittiön takareunalla oli syvennys johon suunniteltiin seinään upotettava "kirjahyllykaluste". Siihen voisi kuvitella laskevansa vaikka päivän postin tai säilyttävänsä viinilaseja tai muita kauniita astioita.

kirjahylly

Olohuoneen mosaiikkiparketti hiottiin ja öljyvahattiin. Muut huoneet saivat linoleumlaatat lattiapinnoikseen – keittiöön valittiin ruudullinen musta-harmaa sävy ja kahteen makuuhuoneeseen vaalea puun värinen, joka sopii hyvin olohuoneen tammiparkettiin. Isomman makuuhuoneen vaatekaappi uudistettiin myös puusepän valmistamilla tammipintaisilla liukuovilla.

mh

Katot maalattiin ja seinät puoliksi tapetoitiin ja puoliksi maalattiin. Asunnon tunnelmasta haluttiin valoisa, keveä ja ilmava.

nojatuolit

Creative Turku Facebook